OVER STROOM & GAS
100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
# # # #
Jouw keuze is altijd duurzaam
Dat je stroom en (steeds minder) gas nodig hebt is een feit. Maar welk contract past er bij jou en hoe groen is de energie die je gaat afnemen? Logische vragen die wij graag beantwoorden. Hieronder vind je wat er allemaal mogelijk wordt met het FLEX-contract of het bekende vaste contract. Voor al onze contracten leveren we 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.
100%
groene stroom
GVO’s van Nederlandse bodem

Omnia Energy is van mening dat we een verantwoordelijkheid hebben voor de volgende generaties om beter om te gaan met ons huidig energieverbruik. Met onze tools streven wij ernaar om dankzij inzicht en bewustwording, het verbruik te laten afnemen. Maar stroom zal altijd nodig zijn en door de elektrificatie waarschijnlijk alleen maar verder toenemen.

In Nederland is iedere energieleverancier verplicht gesteld om groene energie te leveren, maar hoe groen is groen? Groen wilt niet zeggen dat het uit een onuitputbare bron zoals zonne-en windenergie komt. Groen wilt zeggen dat je als energieleverancier ook stroom dat geproduceerd wordt in kolen-en of kerncentrales kunt “vergroenen” met GVO’s (Groen van Oorsprong). Dit zijn certificaten waarin wordt aangegeven hoeveel kWh stroom waar in Europa is opgewekt uit duurzame energiebronnen, die energieleveranciers kunnen kopen. Ongeveer 69% van de GVO’s zijn afkomstig uit het buitenland, en veelal goedkoper dan de Nederlandse GVO’s.

Voor de stroom die wij leveren moeten ook GVO’s worden aangeschaft, maar iedere GVO wordt direct bij de bron ingekocht en is een mix van Nederlandse Wind en Nederlandse Zon. Door te kiezen voor GVO’s van Nederlandse bodem, dragen we met ons allen bij aan het verder optimaliseren en uitbreiden van Nederlandse Groene Stroom.

100% CO2
gecompenseerd gas
Goldstandard Gecertificeerd Gas.

In tegenstelling tot stroom, is er vanuit de Nederlandse overheid nog geen verplichting naar de energieleveranciers om de CO2 uitstoot van het gas ook te compenseren. Daarnaast is in Nederland nagenoeg geen aanbod voor Biogas. Om deze reden leveren de meeste energieleveranciers aardgas als gasproduct.

Om de impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen en zo een rol te kunnen spelen in de energietransitie, bieden wij onze klanten CO2 gecompenseerd gas aan. Dit gas is met de Goldstandard gecertificeerd. Wat betekent dit nu precies? Dit betekent dat er geïnvesteerd wordt in Goldstandard compensatieprojecten. Denk hierbij aan zonneparken, windparken en bosgebieden. Periodiek geven wij aan de organisatie achter Goldstandard door hoeveel gas er door onze klanten wordt verbruikt en dit verbruik wordt gekoppeld aan een project. Ieder project kan slechts een bepaalde hoeveelheid compenseren, waardoor de projecten kunnen veranderen. Op dit moment zijn wij gekoppeld aan een windpark in Portugal, waarmee de volledige CO2 uitstoot voor gas van onze klanten wordt gecompenseerd.

Uit welke stroomproducten kan ik kiezen?
Zolang je beslist op basis van volledige informatie, is iedere keuze goed.
Flex contract
#
100% groene stroom en
CO2-gecompenseerd gas
Elke dag de laagste prijs,
zonder marge
Flexibele uurtarieven voor stroom
Flexibele dagtarieven voor gas
Bij dit contract neem je stroom en gas af tegen de beursprijzen, stroom per uur en gas per dag. Vanwege de wisselde vraag en aanbod op de energiebeurs veranderen de prijzen continu. Wij geven jou dagelijks inzicht in de prijzen, waardoor je je verbruik kunt afstemmen op de goedkoopste momenten. Op deze manier kun je veel besparen. Maar al wil je niet dagelijks bezig zijn met de energieprijzen bespaar je met het FLEX contract nog steeds.

BEKIJK ALLE VOORDELEN

Fixed contract
100% groene stroom en
CO2-gecompenseerd gas
Vaste lage tarieven, zonder marge
Inzicht in je verbruik op uurbasis
EnergieManager
Bij dit contract wordt de prijs voor stroom en gas voor een langere periode vastgelegd. Met het FIXED contract kies je voor zekerheid en weet je de komende periode precies waar je aan toe bent. Met het FIXED contract heb je toegang tot o.a. de Bespaar App en de Energy Manager.
Maatwerk contract
De oplossing voor
grootverbruik aansluitingen
Verzamelfactuur bij
meerdere panden
Energiecontract afgestemd
op jouw organisatie
Beste voorwaarden
Heb jij een hoog stroom – en/of gasverbruik neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Ervaring leert ons dat een adviesgesprek in combinatie met een maatwerk contract vaak nodig is om de beste inzichten en voorwaarden te kunnen garanderen.

BEKIJK ALLE VOORDELEN

Energie-inzicht
Energie besparen is méér dan alleen de laagste prijs betalen.
Bij Omnia Energy betaal je energie tegen de kostprijs, dus altijd de laagste prijs. Dit moet jou al een behoorlijke besparing opleveren. Wil je maandelijks nog meer besparen, dan moet je minder gaan verbruiken. Je bespaart dan niet alleen op de tarieven maar ook op de kosten van Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en de B.T.W. Iedere kWh die je niet verbruikt, levert een besparing op van minimaal € 0,23 en iedere m3 gas maar liefst € 0,852.

Besparen op verbruik, is het aanpassen van gedrag en dit kan alleen maar door bewust te worden van jouw gedrag. Deze bewustwording creëren we je mede door inzicht te geven in alles wat je doet. De volgende tools staan voor jou klaar;
#
Energieprijzen FLEX
Géén enkele leverancier heeft een glazen bol als het gaat om hoe de prijzen zich in de toekomst zullen ontwikkelen.
We kunnen wel laten zien hoe de prijsontwikkeling tot op heden is geweest. Op deze manier zul je het product beter gaan begrijpen. Alle APX-uurprijzen vanaf 2015 tot heden zijn in kaart gebracht en gekoppeld aan het verbruiksprofiel van een particulier huishouden. Voor gas hebben we sinds 2017 alle dagprijzen in kaart gebracht en eveneens gekoppeld aan het verbruiksprofiel van een particulier huishouden. Op basis van deze 58.104 APX-uurprijzen en 1.696 gas-dagprijzen, zijn wij in staat om te laten zien wat het FLEX contract voor jou had betekent.
Elektra
Gas
Kies je nu voor FLEX of VAST
Met de Energy Manager laten wij exact zien wat de prijsontwikkeling van het FLEX contract is t.o.v. de leverancier waar jij je vaste contract bij onder zou brengen. Daarnaast bepalen we samen bij welk tarief jij een vast contract zou willen aangaan. Wordt dit tarief gehaald bij Omnia Energy dan sluiten we het contract netjes over.

Op deze manier weet je na een paar maanden prima waar je aan toe bent en is je keuze altijd een goede keuze geweest. Met de Omnia Energy Prijzen Manager krijg je van ons, iedere dag een keurig overzicht wat de inkoopprijzen de volgende dag voor je zijn. Ben je in staat om je verbruik hierop aan te passen, zul je alleen maar meer gaan besparen.
#
FLEX of VAST
Laat je slimmer maken, investeer in Energy.
Wat is nu de beste keuze, het FLEX of FIXED contract? In normale tijden is het vooral de afweging tussen volledige flexibiliteit of zekerheid. Waar het FLEX contract, over een langere periode bekeken, meestal voordeliger zal zijn. Op dit moment staat de energiemarkt op de kop, met hoge tarieven tot gevolg. Onderstaand een weergave van de gemiddelde verkoopprijzen (excl. B.T.W. en energiebelastingen) van vergelijking-sites voor een vast contract, peildatum 16 oktober 2021.
Contract loopt op korte termijn af; beperk de kostenstijging en profiteer direct als de prijzen weer dalen:
Kies voor het Omnia Energy Flex contract.
Krijg grip op je energiezaken en ontvang periodiek de rapportages van Omnia Energy Manager.
Ga bewust om met je energieverbruik en stem dit af op de goedkope momenten van de dag.
Bepaal eventueel op welk prijsniveau je een vast contract interessant vindt en ontvang van ons de melding wanneer deze prijs mogelijk is.
Contract loopt nog even door,
laat je slimmer maken en voorkom verrassingen:
Krijg nu al inzicht in de prestatie van het FLEX contract t.o.v. jouw huidige contract, met de Energy Manager van Omnia Energy.
Laat ons een berekening maken van de nieuwe kosten, voordat je een nieuw contract afsluit om verrassingen te voorkomen.
Liever een vast contract, bepaal op welk prijsniveau je een vast contract interessant vindt en ontvang van ons de melding wanneer deze prijs mogelijk is.
vergelijkingssites
#
Wij doen niet aan welkomstpremies
Waarom niet? Simpelweg omdat wij van mening zijn dat jij of de andere klant deze ten aller tijden betaalt. Zoals je weet maken wij géén marge over je verbruik.
Doe de energie
voordeel check!
Ontvangt energie tegen kostprijs
Jij hebt de controle
Volledig inzicht in jouw verbruik